Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στις  χθεσινές αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ» επανεκλέχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος ο κ. Παύλος Πάνος με ψήφους 3 στους 5. Για την ίδια θέση έθεσε υποψηφιότητα και ο κ. Ζιγγιρίδης Ευθύμιος τον οποίο  πρότεινε η Περιφέρεια Θεσσαλίας όπως είναι η ακολουθήσασα  διαδικασία και ο οποίος έλαβε 2 ψήφους λαμβάνοντας την θέση του μέλους.

Αναφορικά με την υποβολή του ονόματος του για την θέση του Προέδρου ο κ. Παύλος Πάνος είπε χαρακτηριστικά: ¨Σκεπτόμενος το μέλλον του Ιδρύματος και μετά από αρκετές παραινέσεις φίλων μου αλλά και φίλων του Ιδρύματος και της αμέριστης συμπαράστασης των μελών της Διοίκησης αλλά και των φίλων του Φιλανθρωπικού Σωματείου του Ιδρύματος, αποφάσισα να αλλάξω την αρχική μου απόφαση και να ξαναθέσω υποψηφιότητα ως πρόεδρος του Δ.Σ. Ιδρύματος.¨

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ» απαρτίζεται από :

α) Παύλο Πάνο ως Πρόεδρος

β) Νεστορίδου Ιωάννα ως αντιπρόεδρος

γ) Πουρναράκη Αφροδίτη ως ταμίας

δ) Ζιγγιρίδης Ευθύμιος ως μέλος

ε) Σολιδάκης Ελευθέριος ως μέλος

Για την θέση του Αντιπροέδρου δεν τέθηκε άλλη υποψηφιότητα πέραν αυτής της κας. Νεστορίδου Ιωάννας όπως και εκλέχθηκε και για την θέση του Ταμία η μοναδική υποψηφιότητα  ήταν αυτή της κας  Πουρναράκης Αφροδίτης η οποία και έλαβε αυτή την θέση.

Ο κ Παύλος Πάνος ευχαρίστησε όλα τα μέλη για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και τόνισε ότι όλοι μαζί θα παλέψουν για το καλό του Ιδρύματος.

 

ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ!!

Kαθώς το πρώτο κύμα της πανδημίας υποχωρεί σε σημαντικό βαθμό, στο Γηροκομείο Βόλου, έναν πολύ ευαίσθητο χώρο, όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς να προκληθεί κάποιο απρόοπτο.

«Μέσα από την ομαδικότητα, το μεράκι, την πειθαρχία, τα καταφέραμε και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στο Γηροκομείο» τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Παύλος Πάνος προσθέτοντας πως «εμείς δέκα μέρες πριν την εφαρμογή των μέτρων είχαμε βάλει σε καραντίνα το Γηροκομείο και εφαρμόζαμε τα μέτρα, δηλαδή δεν γίνονταν επισκέψεις, δεν εισέρχονταν στους χώρους μας συγγενείς, προμηθευτές. Και σε αυτή την πρώτη φάση τα πήγαμε πολύ καλά. Μάλιστα αυτά τα μέτρα τηρούνται ακόμη. Δεν γίνονται επισκεπτήρια. Είναι δύσκολο, αλλά τηρούμε 100% αυτά που μας έχουν υποδείξει».
Παράλληλα πρόσθεσε πως «δεν μείναμε ούτε μια στιγμή από υλικά και άλλα αγαθά, ενώ κάναμε μια έκκληση για στήριξη με υλικά και τρόφιμα από τον κόσμο με την ανταπόκριση να είναι πολύ θερμή. Συνεπώς ούτε έλειψε κάτι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους ανθρώπους που φιλοξενούμε».

Στο Γηροκομείο οι φιλοξενούμενοι αυτή τη στιγμή ανέρχονται στους 120 εκ των οποίων οι 50 βρίσκονται στη Μονάδα Χρονίως Παθήσεων που λειτουργεί ως Κλινική.
Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου θα ξεκινήσουν και πάλι τις διαδικασίες βάσει των νέων κανόνων για τις εισαγωγές ηλικιωμένων.
«Πρέπει να υπάρχει υπομονή από τον κόσμο, καθώς σε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας δεν μπορούσαμε να κάνουμε εισαγωγές. Έτσι οι αναμονές για ηλικιωμένους ανέρχονται αυτή τη στιγμή στις 35-40. Ξεκινούν από 1η Ιουνίου οι εισαγωγές που θα είναι, όμως περιορισμένες, ενώ θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται στα πρωτόκολλα με τα προβλεπόμενα τεστ και τις εξετάσεις. Οι εισαγωγές θα είναι δύο άτομα ανά πτέρυγα και το κάνουμε σιγά-σιγά για την ασφάλεια όλων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δέκα με δεκαπέντε κρεβάτια κενά» σημείωσε ο κ. Πάνος.

Για τους επόμενους στόχους της διοίκησης που η θητεία της λήγει σε λίγο καιρό, ο κ. Πάνος τόνισε πως «στους στόχους μας μέχρι τη λήξη της θητείας της σημερινής διοίκησης, στις 10 Ιουλίου, είναι να εξοφληθούν οι υπάλληλοι για όλα τα παλιά χρεωστούμενα που παραλάβαμε. Όταν αναλάβαμε ως διοίκηση, οι εργαζόμενοι είχαν λαμβάνειν 500.000 ευρώ και τώρα έχουν μείνει 120.000 ευρώ. Επίσης στόχος μας είναι να πληρωθούν όλα τα οφειλόμενα στους προμηθευτές και εν τέλει από τις δεκάδες πληγές που παραλάβαμε να μείνει μόνο το χρέος του ΙΚΑ, όπου επίσης το μειώσαμε. Στα χέρια μας τελεσιδίκησαν δικαστήρια 20ετίας».
Ο κ. Πάνος ρωτήθηκε και για το μέλλον του στο Γηροκομείο, αν δηλαδή θέλει να συνεχίσει να είναι ξανά πρόεδρος. «Έχω έξι και πλέον χρόνια στην προεδρία του Γηροκομείου και λέω συχνά πως είναι το τρίτο μου «παιδί». Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο στο Γηροκομείο, περισσότερο και από τα δύο μου παιδιά και ευρύτερα την οικογένειά μου, και πιστεύω ότι το ίδρυμα έχει θωρακιστεί σημαντικά, ώστε να μην υποστεί ξανά άλλη ζημιά. Καταφέραμε πραγματικά όλοι μαζί να βελτιώσουμε την εικόνα του Ιδρύματος. Περιμένουμε από την Περιφέρεια και το φιλανθρωπικό σωματείο να οριστούν τα άτομα και προσωπικά ευχαρίστησα την κ. Κολυνδρίνη για τη συνεργασία που είχαμε.

Προσωπικά δεν θέλω να αφήσω το Γηροκομείο, αλλά δεν έχω άλλο δύναμη και κουράγιο. Μέσα σε αυτά τα 6,5 χρόνια που είμαι πρόεδρος, έχασα τους γονείς και την αδελφή μου. Έχω, όμως τη δύναμη και την τεχνογνωσία να βοηθήσω, όποιον θέλει, να μπει μπροστά. Καλώ πραγματικά τους ανθρώπους να αγαπήσουν το ίδρυμα, όπως το κάναμε εμείς και να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό».